Na pozemky v centre Považskej Bystrice mesto vyhlásilo verejnú súťaž

06.03.2013 Považská Bystrica

Považská Bystrica 6. marca (TASR) – Považská Bystrica ponúkla na predaj lukratívne pozemky v centre mesta. Na predaj pozemkov pred hotelom Manín s celkovou výmerou 13.685 metrov štvorcových vrátane parkoviska vyhlásilo mesto verejnú súťaž. Vyrásť by tam malo moderné obchodné centrum.

Podľa primátora Považskej Bystrice Karola Janasa o pozemok je záujem už niekoľko rokov. "Momentálne sa o pozemok uchádzajú dvaja investori, preto sme sa rozhodli ísť do verejnej obchodnej súťaže. Ide o posledný veľký pozemok v centre mesta, preto aj podmienky súťaže sú veľmi prísne. Súčasťou stavebných povolení bude aj záväzný architektonický projekt. Záleží nám na tom, ako bude centrum vyzerať,” povedal Janas s tým, že minimálne cena stanovená znaleckým posudkom je takmer 1,72 milióna eur.

Lehotu na podávanie návrhov stanovilo mesto do 11. mája. Zohľadnilo tak pripomienky občianskych aktivistov a niektorých poslancov. Mestské zastupiteľstvo zámer vyhlásiť verejnú obchodnú súťaž odsúhlasilo na minulotýždňovom zasadnutí. Mesto si stanovilo podmienku, že prípadný výherca verejnej súťaže musí na pozemkoch vybudovať obchodné centrum najneskôr do júna 2015. "Nechceme prípadného investora tlačiť do časovej tiesne, ale na druhej strane nechceme, aby sme mali v centre mesta nejakú jamu. Napokon, je aj v záujme seriózneho investora, aby stavba stála čo najskôr a aby svoje peniaze zúročil," zdôraznil Janas.

Ako dodal, ľudia v meste sa dlhodobo dožadujú, aby v meste vyrástol nejaký obchodný komplex a nemuseli chodiť do Žiliny, prípadne do Trenčína. Celý projekt prejde podľa neho verejnou diskusiou, komisia bude názor verejnosti brať do úvahy. "Nikde nie je napísané, že mesto pozemky musí predať. Ak komisia rozhodne, že ani jeden návrh nespĺňa urbanistické či iné dôležité kritériá, vieme si predstaviť, že súťaž by sa ukončila," uzavrel považskobystrický primátor.
 

Vyberte región